Urządzenia i Akcesoria
Smażone rozetki
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
50 sztuk
Składniki
-
200 g cukru
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g mąki pszennej
-
250 g mleka
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 800 ml)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
7.3 mg
Białko
0.6 g
Kalorie
127.4 kJ /
30.5 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Austriackie placuszki Funkaküachle
1 godz. 40 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Ptysiowa piramida z kremem pomarańczowym (Croquembouche)
14 godz.
Kiszone marchewki (TM5)
72 godz. 40 min
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
3 godz. 30 min
Chrust z ziemniaków (TM6, TM7)
25 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min