Sernik miętowy na spodzie brownie

Sernik miętowy na spodzie brownie

4.5 464 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

Spód brownie
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    70 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    60 g
  • cukru
    100 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    15 g
  • mąki pszennej
    70 g
  • proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki
  • mleka
    40 g
  • jajko
    1
Masa serowa
  • cukru
    120 g
  • liści mięty, świeżych
    10 - 15 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    180 g
  • landrynek, miętowych
    150 g
  • twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
    1000 g
  • jajka
    4
  • skrobi ziemniaczanej
    50 g
  • barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie) w płynie lub w żelu
    1 - 2 krople
  • sera mascarpone podzielonego na kawałki
    150 g
Polewa czekoladowa
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g
Wykończenie
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    250 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    100 g
  • cukru pudru
    25 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji
  • czekoladki miętowe typu After Eight®, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 711 kcal / 2977 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 33 g
Sód 83 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...