Urządzenia i Akcesoria
Sernik miętowy na spodzie brownie
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 10 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Spód brownie
-
70 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g cukru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
70 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
40 g mleka
-
1 jajko
Masa serowa
-
120 g cukru
-
10 - 15 g liści mięty, świeżych
-
180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
150 g landrynek, miętowych
-
1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
-
4 jajka
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego, zielonego (opcjonalnie) w płynie lub w żelu
-
150 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Polewa czekoladowa
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wykończenie
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
100 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
25 g cukru pudru
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
czekoladki miętowe typu After Eight®, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
83 mg
Białko
13 g
Kalorie
2977 kJ /
711 kcal
Tłuszcz
48 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
33 g
Węglowodany
54 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Przekładaniec na bogato
2 godz. 35 min
Cytrynowe fondanty z nutą curry
3 godz. 10 min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 godz. 45 min
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Ciasto pijana śliwka
6 godz.
Sernik kokosowo-czekoladowy
10 godz. 25 min
Wiśniowa chmurka
8 godz. 30 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Sernik kajmakowy na korzennym spodzie
8 godz.
Sernik z białą czekoladą i polewą pistacjową
11 godz. 30 min