
Urządzenia i Akcesoria
Oponki z ciasta półfrancuskiego (Cronuty)
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 sztuk
Składniki
Oponki z ciasta półfrancuskiego
-
250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g mleka
-
1 jajko
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
10 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
250 g wody
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 1 l)
Lukier
-
150 g cukru
-
15 g wody gorącej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
306.5 kcal /
1282.3 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
43.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
32 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Mini pączki twarogowe
30 min
Zupa mleczna z szybkimi zacierkami
25 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Kurczaki z Kentucky
2 godz. 40 min
Czerwony ryż Tex-Mex
1 godz.
Smoothie buraczane
5 min
Klasyczne burgery wołowe
1 godz.
Gofry klasyczne
35 min