
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 batat mały (200-250 g)
- 2 jajka
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 150 - 200 g cukru
- 300 g orzeszków piniowych (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 303 kcal / 1267.9 kJ
- Białko
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 19.4 mg