
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 batat, mały (200-250 g)
- 2 jajka
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 150 - 200 g cukru
- 300 g orzeszków piniowych (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1267.9 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 19.4 mg
Alternatywne przepisy
Ciasteczka ze skórek bananów
1 godz. 30 min
Pełnoziarniste naleśniki z serkiem kremowym i łososiem
55 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Ciasto marchewkowe z kremem w słoiczkach
1 godz. 30 min
Mazurek na orkiszowym spodzie z kremem orzechowym
2 godz. 30 min
Kokosowy napój z orzechów nerkowca
25 min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 min
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM5)
20 min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min