Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 batat, mały (200-250 g)
- 2 jajka
- 250 g migdałów, blanszowanych
- 150 - 200 g cukru
- 300 g orzeszków piniowych (patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1267.9 kJ / 303 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 19.4 mg
Alternatywne przepisy
Faworki bezglutenowe
1 Std. 15 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej
57 godz. 40 min
Bezglutenowe bułki
1 Std. 15 Min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 Std.
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1 Std. 5 Min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1h 50min
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1h 10min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 Std.