Wegańskie „masło”
TM6 TM5

Wegańskie „masło”

4.1 ( 8 ocen )

Składniki

  • 30 g migdałów, blanszowanych
  • 65 g napoju migdałowego, niesłodzonego
    lub 65 g napoju roślinnego niesłodzonego (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki octu jabłkowego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g oleju kokosowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
63.8 kcal / 267.1 kJ
Białko
0.6 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
0.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
50.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy