
Urządzenia i Akcesoria
Sernik z ricotty z dżemem figowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
12 porcji
Składniki
Migdałowy spód
-
masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy20 g
-
soli1 szczypta
-
masła miękkiego20 g
-
migdałów prażonych, niesolonych (patrz wskazówka)200 g
-
brązowego cukru60 g
Dżem figowy
-
fig, suszonych bez ogonków, przekrojonych na pół100 g
-
wody100 g
-
cukru80 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 g
Sernik z ricotty
-
soli1 szczypta
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cukru170 g
-
skórkę z ½ cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojoną na kawałki
-
jajka3
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki170 g
-
sera ricotta podzielonego na kawałki250 g
-
mąki pszennej80 g
-
cynamonu, mielonego do oprószenia2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 kromka
Kalorie
426 kcal /
1784 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska