
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów laskowych
- 220 g erytrytolu (patrz wskazówka)
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka
-
60
g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
lub 60 g nasion babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka) -
1
łyżka ekstraktu z wanilii
lub 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM - 650 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
220
g czarnej fasoli, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
lub 220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka) - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 341 kcal / 1427.7 kJ
- Białko
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Błonnik
- 6.6 g