Urządzenia i Akcesoria
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 55 min
10 kawałków
Składniki
-
200 g orzechów laskowych
-
220 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
60 g nasion babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)60 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka ekstraktu z wanilii
-
650 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)220 g czarnej fasoli, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
19.3 g
Kalorie
1427.7 kJ /
341 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
6.6 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Proteinowy sernik z jabłkami
1 godz.
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2 godz.
Batoniki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Lamingtony bez pieczenia
1 godz.
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1 godz.