Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
TM6 TM5

Proteinowy blok twarogowy z czekoladą

4.1 ( 35 ocen )

Składniki

  • 200 g orzechów laskowych
  • 220 g erytrytolu (patrz wskazówka)
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g mleka
  • 60 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
    lub 60 g nasion babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii
    lub 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 650 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
  • 220 g czarnej fasoli, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
    lub 220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
341 kcal / 1427.7 kJ
Białko
19.3 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
39.3 g
Błonnik
6.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy