Urządzenia i Akcesoria
Proteinowy blok twarogowy z czekoladą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz. 55 min
10 kawałków
Składniki
-
200 g orzechów laskowych
-
220 g erytrytolu (patrz wskazówka)
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
60 g nasion babki płesznik (psyllium), mielonych (patrz wskazówka)60 g łusek babki płesznik (psyllium) mielonych (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżka ekstraktu z wanilii
-
650 g twarogu, chudego podzielonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
220 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)220 g czarnej fasoli, z puszki dokładnie opłukanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
19.3 g
Kalorie
1427.7 kJ /
341 kcal
Tłuszcz
23.1 g
Błonnik
6.6 g
Węglowodany
39.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy omlet z białek
45min
Proteinowy sernik z jabłkami
1h
Jaglane batony z migdałami
4h 20min
Ciastka owsiane bez pieczenia
1h 30min
Brownie fasolowo-daktylowe
2h
Owsiane batoniki z batatami
55min
Wieloziarniste batony kakaowe
50min
Białkowe batony czekoladowo-orzechowe
1h 45min
Batony proteinowe
3h 10min
Batoniki proteinowe
50min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3h 30min
Brownie z czerwonej fasoli
1h