Urządzenia i Akcesoria
Grecka bougatsa z kremem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
700 g mleka
-
4 żółtka
-
60 g mąki kukurydzianej
-
120 g cukru
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
225 - 270 g ciasta filo (12 arkuszy)
-
2 łyżki cukru pudru
-
2 łyżki miodu, płynnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromka
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto odwrócone z karmelizowanym ananasem
55 Min
Ciasteczka amaretti
1 Std. 10 Min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 Std. 40 Min
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Cynamonowe smores
1 Std. 50 Min
Strudel jabłkowy (Apfelstrudel) z sosem waniliowym (TM6, TM7)
4 Std. 40 Min
Cytrynowe tiramisu
6 Std. 25 Min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 Std.
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 Std. 10 Min
Pudding migdałowy
30 Min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 Std. 20 Min