Urządzenia i Akcesoria
Grecka bougatsa z kremem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
700 g mleka
-
4 żółtka
-
60 g mąki kukurydzianej
-
120 g cukru
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
225 - 270 g ciasta filo (12 arkuszy)
-
2 łyżki cukru pudru
-
2 łyżki miodu, płynnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromka
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Skandynawskie bułeczki z nadzieniem marcepanowym (Semlor)
2 godz. 30 min
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2 godz. 15 min
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Magdalenki z białym makiem i cytryną
1 godz. 30 min
Roladki naleśnikowe z ricottą i pomarańczą
55 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Kawowy crème brûlée
2 godz. 45 min
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min