Urządzenia i Akcesoria
Grecka bougatsa z kremem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 kawałków
Składniki
-
50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
700 g mleka
-
4 żółtka
-
60 g mąki kukurydzianej
-
120 g cukru
-
½ laski wanilii tylko nasiona
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
225 - 270 g ciasta filo (12 arkuszy)
-
2 łyżki cukru pudru
-
2 łyżki miodu, płynnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromka
Białko
6 g
Kalorie
1290 kJ /
308 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CIASTA I DESERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Trufle rumowo-cynamonowe
45 Min
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 Std. 45 Min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 Std. 55 Min
Portugalskie mini tarty z kremem budyniowym (pasteis de nata)
2 Std.
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 Std. 30 Min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 Std. 20 Min
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 Std. 55 Min
Kibiny litewskie
2 Std. 35 Min
Ciasto frangipane
1 Std. 45 Min
Zapiekanka pasterska (shepherd's pie)
2 Std. 35 Min
Moussaka
1 Std. 55 Min