Grecka bougatsa z kremem

Grecka bougatsa z kremem

4.5 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
12 kawałków

Składniki

  • 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 700 g mleka
  • 4 żółtka
  • 60 g mąki kukurydzianej
  • 120 g cukru
  • ½ laski wanilii tylko nasiona
  • 5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 130 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 225 - 270 g ciasta filo (12 arkuszy)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki miodu, płynnego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kromka

Białko 6 g
Kalorie 1290 kJ / 308 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...