Urządzenia i Akcesoria
Krem z kasztanów jadalnych
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
30 g czekolady, o smaku nugatowym
-
200 g kasztanów jadalnych, gotowanych, bez skórki (1 puszka)
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
1 g
Kalorie
501 kJ /
120 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Chałwa kardamonowa
2 godz. 30 min
Kawowe bezy z ganaszem
2 godz. 15 min
Gazpacho słodko-pikantne
5 min
Ciasteczka migdałowe
30 min
Krem kawowy
20 min
Wegańskie bezy
2 godz. 45 min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Makaroniki z herbatą matcha
2 godz.