![Migas z papryczkami Padrón Migas z papryczkami Padrón](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7b84dbc-757b-44ec-8c17-7f4fd0321a82/Derivates/b34ef6dc-6cfb-4132-a16f-fff52342e227.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g bułek, lekko czerstwych, pokrojonych na 4-5 cm kawałki
- 70 g wody
- 100 g oliwy z oliwek
- 8 ząbków czosnku
- 120 g kostek boczku
- 12 papryczek Padrón (ok. 100 g), w całości
- 200 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 5 mm plastry
- 1 łyżka papryki ostrej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 727.5 mg
Alternatywne przepisy
Krokiety z kaszanki z sosem śliwkowym
1 Std. 20 Min
Biała fasola z chorizo
50 Min
Kiszone rzodkiewki (TM5)
72 godz. 30 min
Rösti (TM6)
40 Min
Czarna focaccia
2h 40 min
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 Min
Galette z pulpy migdałowej z pieczonymi pomidorami
1sa 50 dk
Bibimbap burrito
45 Min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 Std. 15 Min
Chińskie bułeczki na parze z wieprzowiną (Baozi)
2hod. 10min
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 Min
Pikantny dip serowy
20 Min