
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g grzybów, suszonych
- 250 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 60 g prażonej cebulki, gotowej
- 20 g soli
- 40 g bulionu warzywnego, w proszku
- 50 g śmietanki w proszku
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 5 g natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 217.7 kJ / 52 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 266.4 mg
Alternatywne przepisy
Koncentrat bulionu warzywnego
45 min
Przyprawa uniwersalna
5 min
Cukier waniliowy
72 godz.
Rumienienie pieczarek
25 min
Majonez
5 min
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Napój kokosowy
10 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Kapuśniak z białej kapusty
40 min
Londyńska zupa grochowa
50 min