Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g grzybów, suszonych
- 250 g czerwonej soczewicy, suszonej
- 60 g prażonej cebulki, gotowej
- 20 g soli
- 40 g bulionu warzywnego, w proszku
- 50 g śmietanki w proszku
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 5 g natki pietruszki, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 217.7 kJ / 52 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 266.4 mg
Alternatywne przepisy
Majonez
5min
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Przyprawa uniwersalna
5min
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Londyńska zupa grochowa
50min
Musztarda
36h 10min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1h 30min
Napój kokosowy
10min
Marynowany ser typu feta
170h
Domowa ricotta
1u. 15min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Sól bekonowa
45 min