
Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa w proszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
30 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych50 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej250 g
-
prażonej cebulki, gotowej60 g
-
soli20 g
-
bulionu warzywnego, w proszku40 g
-
śmietanki w proszku50 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
skrobi kukurydzianej (patrz wariant)30 g
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
natki pietruszki, suszonej5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
52 kcal /
217.7 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
9.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Sód
266.4 mg