Urządzenia i Akcesoria
Szybka zupa w proszku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
30 porcji
Składniki
-
50 g grzybów, suszonych
-
250 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
60 g prażonej cebulki, gotowej
-
20 g soli
-
40 g bulionu warzywnego, w proszku
-
50 g śmietanki w proszku
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g skrobi kukurydzianej (patrz wariant)
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
5 g natki pietruszki, suszonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
266.4 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
217.7 kJ /
52 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
9.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Kimchi
49 godz. 40 min
Marynowane rzodkiewki (TM6, TM7)
48 godz. 30 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1 godz. 45 min
Szybka zupa „serowo”-cebulowa w proszku
10 min
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Majonez
5 min
Sól warzywna
5 min
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2 godz. 15 min