Urządzenia i Akcesoria
Pizza z warzywami (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Ciasto
-
220 g wody w temp. pokojowej
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (7-8 g)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
½ czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
½ żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
6 pieczarek bez nóżek
-
1 czerwona cebula mała, przekrojona pionowo na pół
-
½ cukinii małej, nieobranej, z odciętymi końcówkami, w razie potrzeby przekrojonej wzdłuż na pół
-
½ puszki krojonych pomidorów, z puszki (ok. 200 g)
-
1 opakowanie mozzarelli, tartej (150-250 g, patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
696.5 mg
Białko
23.8 g
Kalorie
2496.5 kJ /
595.8 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
8.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Węglowodany
74.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Tortille z warzywami (TM6, TM7)
20 min
Pizza z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Tortille z warzywami (TM5)
20 min
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
1 godz. 30 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 godz. 40 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min