Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g rzodkiewek (ok. 3 pęczki)
- 2 gałązki koperku, świeżego
- 1 ząbek czosnku, przekrojony na pół
- 440 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 118.5 kJ / 28.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1232.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta kanapkowa z bobu
45 min
Pikle z krojonych ogórków (TM6)
48h 20min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 godz. 25 min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48h 20min
Marynowane rzodkiewki (TM6)
48 Std. 30 Min
Mizeria do słoików (TM6)
2h 25min
Marynowane rzodkiewki (TM5)
48 Std. 30 Min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Ketchup z dojrzałych bananów
40 min
Kiszone rzodkiewki (TM6)
72h 30 min
Jajka w koszulce na Varomie
30 min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 godz. 10 min