Wersje kompatybilne
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Beurre Bosc pears, or similar, halved, cored and destalked
- 150 g baby cos lettuce, chicory, or similar lettuce, halved to fit through feeder tube
- 1 tbsp walnut oil
- 150 g cheese, Danish blue, crumbled
- 50 g hazelnuts, roasted and chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461.5 kJ / 349.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 499.5 mg
Alternatywne przepisy
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40 min
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2 godz. 30 min
Cranberry Bacon Stuffing
10 min
Beetroot carpaccio (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Figs with spiced custard and nougat cream
40 Min
Pears in red wine
3h 20min
Cardamom and lime syrup cake
1 Std. 35 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15min
Blueberry acai bowl (Noni Jenkins)
10 min
Easy citrus pie
1h
Asparagus and saffron risotto
35min
Lemon meringue tarts
25h 30min