Wersje kompatybilne
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Beurre Bosc pears, or similar, halved, cored and destalked
- 150 g baby cos lettuce, chicory, or similar lettuce, halved to fit through feeder tube
- 1 tbsp walnut oil
- 150 g cheese, Danish blue, crumbled
- 50 g hazelnuts, roasted and chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461.5 kJ / 349.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 499.5 mg
Alternatywne przepisy
Smoked trout pâté
3h 15min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45min
Beetroot and tequila cured salmon
24u. 20min
Chicken Waldorf salad
40min
Katsu chicken with cauliflower rice and pickled salad
55min
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 Std. 30 Min
Tuna nicoise salad (gut health)
1 Std. 15 Min
Scallops with pea purée
25min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
40min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Smoked salmon mousse
5 Min