Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 500 g water
- 4 eggs
- 1000 g potatoes (e.g. Ruby Lou), peeled and cut into pieces (2 cm)
- 150 g bacon, cut into pieces (1-2 cm)
- 3 spring onions/shallots, trimmed and finely sliced (reserve green fronds for garnishing)
- 1 tbsp olive oil
Dressing
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm), plus extra shaved for garnishing
- 200 g mayonnaise (see Tips)
- 15 g wholegrain mustard
- 10 g balsamic vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1809 kJ / 431 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 746.8 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Chicken Caesar pasta salad
55 min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Boiled rice
25 min
"Hug in a mug" chicken soup
30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Zucchini slice
45 min
Vegetable stock paste
30 min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Bacon and spring onion potato salad
1h 5 min
Cheese and bacon cob loaf
1h 20 min