Urządzenia i Akcesoria
Cypriot grain salad
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
Yoghurt dressing
-
ground cumin1 tsp
-
honey1 tsp
-
natural yoghurt200 g
Salad
-
pumpkin seeds50 g
-
slivered almonds40 g
-
sunflower seeds45 g
-
fresh coriander leaves only½ bunch
-
fresh flat-leaf parsley leaves only½ bunch
-
spring onions/shallots trimmed and cut into quarters2
-
freekeh160 g
-
French green lentils90 g
-
water1250 g
-
raisins70 g
-
lemon juice30 g
-
olive oil3 tbsp
-
pomegranate arils only1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
50.1 mg
Białko
23.4 g
Kalorie
2904.8 kJ /
691.6 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
15 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
61.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hommus
15 min
Basil pesto
10 min
Hommus dip
5 min
Mexican stack
45 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 godz.
Coriander pesto pizza
1 godz. 30 min
Jewelled quinoa salad
1 godz. 35 min
Espresso "baked" beans
35 min
Gluten free fruit mince pies
1 godz. 15 min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 godz. 15 min
Smoky Mexican bean soup
35 min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5 min