Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, small, peeled (see Tip)
- 250 g zucchini, cut into pieces (5 cm long)
Dressing
- 70 g extra virgin olive oil
- 30 g white vinegar
- 15 g lemon juice
- ½ tsp Dijon mustard
- 10 g maple syrup
- ½ tsp dried basil
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g burrata cheese
- fresh basil, leaves only, torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650.4 kJ / 394.5 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 506.7 mg
Alternatywne przepisy
Loaded chickpea masala with spelt chapatis (Diabetes)
40min
Magnolia Kitchen brownies
1h 10min
Thai red chicken curry and rice
40min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter)
20 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Mixed grain risotto
1h 25min
Citrus mascarpone semifreddo with Manjimup walnut & cacao nib dukkah (Russel Blaikie)
13 Std.
Sichuan zucchini and eggplant
1 Std. 15 Min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Cauliflower hummus with green vegetables
1h
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
JJ's curry powder
30min