Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, small, peeled (see Tip)
- 250 g zucchini, cut into pieces (5 cm long)
Dressing
- 70 g extra virgin olive oil
- 30 g white vinegar
- 15 g lemon juice
- ½ tsp Dijon mustard
- 10 g maple syrup
- ½ tsp dried basil
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 250 g burrata cheese
- fresh basil, leaves only, torn
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1650.4 kJ / 394.5 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 506.7 mg
Alternatywne przepisy
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h
Green smoothie
10min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30min
Caramelised leek and feta tart (TM6, Maria Stuart)
2h 25min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Persian honeycomb bark
1 godz. 30 min
Walnut and spinach pesto
5min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Celery leaf gremolata
5min
CADA (Fresh muesli)
10min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min