Fond de volaille

5.0 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
1 bocal

Składniki

  • 300 g de viande de poulet, sans peau, désossée (500 g au total), en morceaux
  • 200 g de légumes blancs variés (céleri, oignons, ail, poireau par ex.), en morceaux
  • 4 brins de fines herbes fraîches (romarin, thym, persil par ex.), les feuilles uniquement
  • 150 g de gros sel
  • 100 g de vin blanc
  • 1 feuille de laurier, sèche
  • 1 clou de girofle
  • 5 graines de coriandre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bocal

Sód 58383.5 mg
Białko 77.2 g
Kalorie 2831.2 kJ / 676.7 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 19.4 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 47.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...