![Confiture de myrtilles Confiture de myrtilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8E8C252D-1DF3-423E-9112-B96E16F540D6/Derivates/7a44dc213ed61c4b8561c150c6b3c35587d2d591.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de myrtilles
- 50 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- ½ c. à café de cannelle moulue
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1529.7 kJ / 365.6 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 91.4 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux pruneaux (2 portions)
55 Min
Confiture d’abricots
45min
Pain de mie
3h
Mousse au thon
5 Min
Confiture de fraises
1 Std. 5 Min
Gâteau polenta, mandarine et amandes
2 godz. 35 min
Tarte flambée vaudoise
1h 30min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 Min
Confiture de mangues et fruits de la passion
20 min
Roulades au fromage et jambon
55 Min
Cake choco-courgettes
1 Std. 25 Min
Confiture avec sucre gélifiant
30 Min