![Confiture d’abricots Confiture d’abricots](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ced04875-45ce-4556-82dd-96c1e4da30b8/Derivates/a6d5a1fe-d27c-49f4-a26c-f7e6b60b5114.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'abricots, coupés en deux et dénoyautés
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 50 g de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 1719.6 kJ / 411 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 100.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 18.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture figue et vanille
40min
Vinaigrette citronnée
5 menit
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 Min
Variations autour du beurre - beurre aux herbes
5 menit
Gelée de groseille
50min
Confiture de fraises
1 Std. 5 Min
Confiture avec sucre gélifiant
30min
Asperges et sauce tartare au séré
50min
Confiture d'abricot pour les provisions
55 Min
Glace vanille au caramel salé
14ωρ.
Confiture fraise et sureau
9h 15min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10 min