Petits flans aux asperges

Petits flans aux asperges

4.7 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de parmesan en morceaux
  • 1000 g d'eau
  • 450 g d'asperges vertes épluchées, en tronçons (3-4 cm)
  • 15 g de beurre
  • 1 bouquet de basilic équeuté
  • 3 œufs
  • 100 g crème, à fouetter, 30-40% m.g.
  • ½ c. à café de sel selon vos goûts
  • 4 pincées de poivre moulu selon vos goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17.8 g
Kalorie 1247.2 kJ / 300.2 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...