
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 70 g de céleri-rave pelé, coupé en morceaux (3 cm)
- 50 g de poireau coupé en morceaux (3 cm)
- 400 g de navets blancs pelés, coupés en morceaux (3 cm)
- 20 g de beurre
- 700 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 200 g de crème entière
- 2 c. à café de sucre
- 1 c. à café de gingembre séché moulu
- 10 g de ciboulette fraîche finement ciselée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 275 kcal / 1139 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 13 g