![Croûtes aux champignons Croûtes aux champignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/da94dff0-4acb-4d1f-8465-e5f8eb46e414/Derivates/e6f40783-2b5e-440f-a721-5684d0533382.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 50 g de champignons déshydratés, type mousserons
- 50 g de champignons déshydratés, type bolets
- 50 g de morilles déshydratées
- eau tiède, pour les champignons
Le jour même
- 1 échalote, coupée en deux
- 10 g de beurre, coupé en dés
- 30 g de farine de blé
- 300 g de crème fraîche épaisse
- du sel
- du poivre moulu
- 8 tranches de pain de campagne
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- quelques brins de persil, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2479 kJ / 589 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rösti bernois
40min
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Gâteau du Vully
2h 30min
Papet vaudois
55 Min
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1 Std.
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Knöpfli
50min
Sauce cocktail
5 Min
Salade de cervelas au fromage
10 Min
Chili con cervelas
1 Std.
Beignets de filets de perche
1 Std.
Ramequins au fromage
50min