Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin rouge
-
100
g de Porto
lub 100 g d'eau - 250 g d'eau
- 350 g de sucre en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 2 anis étoilés
- 2 morceaux de zeste d'orange (1 x 3-4 cm)
- 4 poires (180 g env. chacune), pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de courgette et menthe
35 Min
Pesto de basilic
10 min
Compote de pommes
20 min
Crème de bettes
35 Min
Minestrone de fruits et crème au safran
40min
Compote de pommes
20 min
Chutney de mangue
1h 20 min
Sauce Hollandaise
15min
Filets de saumon au sarrasin et aux asperges
40min
Crème de poivron rouge et soupe au gingembre
50min
Asperges et pommes de terre à la sauce hollandaise au yogourt
45min
Mousse au chocolat à l'orange
2h 20min