![Poires au vin rouge Poires au vin rouge](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9033e0c4-f256-4bef-86f6-2e355d0e2309/Derivates/98c28872-afad-4e23-b7d1-472ba5187736.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin rouge
-
100
g de Porto
lub 100 g d'eau - 250 g d'eau
- 350 g de sucre en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 2 anis étoilés
- 2 morceaux de zeste d'orange (1 x 3-4 cm)
- 4 poires (180 g env. chacune), pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poires pochées au miel, sauce au chocolat et crumble aux noix
2h 10min
Batch Cooking | Salade de lentilles Beluga, vinaigrette à la framboise et tofu & yaourt stracciatella
Brak ocen
Saumon au fenouil
40 Min
Salade de choux rouges et pommes avec feta croustillante et pesto d'herbes
30 Min
Noix de Saint-Jacques vapeur à la purée de chou-fleur et de truffe
35 Min
Salade de crudités à la vinaigrette et filet d'omble
30 Min
Compote de pommes
20min
Pesto de basilic
10min
Yaourt pomme-myrtille
12h 40min
Mayonnaise au pavot
5 Min
Purée de topinambours
40 Min
Salade de radis et d'épinards
15 Min