Wersje kompatybilne
Noix de Saint-Jacques vapeur à la purée de chou-fleur et de truffe
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purée de chou-fleur et de truffe
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 300 g de chou-fleur, en bouquets (3 cm)
- 100 g de lait entier
- 1 c. à café d'huile à la truffe
- ¼ c. à café de sel, selon vos goûts
Coquilles Saint-Jacques
- 500 g d'eau
- 16 noix de Saint-Jacques, avec leur coquille
- de la ciboulette fraîche, finement hachée, pour garnir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 271 kJ / 64.5 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 160.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon au fenouil
40 min
Sandwichs au pesto d'épinards
1 Std. 55 Min
Power bowl de Popeye aux mûres
Brak ocen
Soupe mystère
45 Min
Sauce béarnaise
20min
Dip aux herbes et noix de cajou
8h 10min
Sauce hollandaise
25 Min
Velouté de chou-fleur et foie gras poêlé
35min
Noix de Saint-Jacques et purée de petits pois
25 Min
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 Min
Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1 godz.
Soupe de poivrons à la mousse de basilic
35min