Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de lard en tranches, en morceaux (1 cm)
- 400 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 800 g de choux de Bruxelles
- 50 g d'amandes effilées
- 4 c. à café d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 2 c. à soupe d'eau, pour délayer
- 1 c. à soupe de miel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6019 kJ / 1437 kcal
- Białko
- 66.8 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 90 g
Alternatywne przepisy
Pommes de terre en robe des champs
30min
Purée de pommes de terre
45min
Asperges accompagnées de pommes de terre
50min
Gratin de chou-fleur
55min
Artichauts à la romaine
50min
Asperges et hollandaise au yogourt
30min
Artichauts à la romaine
50min
Chou-fleur vapeur
20min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Aubergines vapeur et riz
1h
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Branches de céleri vapeur (200-400 g)
30min