Urządzenia i Akcesoria
Sos berneński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
12 porcji
Składniki
-
75 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
1 ½ gałązki estragonu, świeżego tylko liście
-
75 g białego wina, wytrawnego
-
1 ½ łyżki białego octu winnego
-
300 g masła pokrojonego na kawałki
-
6 żółtek
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
273.7 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
885.4 kJ /
211.6 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sos holenderski
15 min
Sos béarnaise
20 min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 20 min
Sos holenderski – 500 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Sos maltański
10 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Raviolo z płynnym żółtkiem i farszem z ricotty i szpinaku
1 godz. 30 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min