Sos berneński

Sos berneński

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
12 porcji

Składniki

  • 75 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 1 ½ gałązki estragonu, świeżego tylko liście
  • 75 g białego wina, wytrawnego
  • 1 ½ łyżki białego octu winnego
  • 300 g masła pokrojonego na kawałki
  • 6 żółtek
  • 1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 273.7 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 885.4 kJ / 211.6 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...