
Urządzenia i Akcesoria
Sos beszamelowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porcji
Składniki
-
40 g masła
-
40 g mąki pszennej
-
500 g mleka
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
123.3 kcal /
515.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
9.2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
230.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Beszamel – 1100 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos koperkowy
15 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 h 20 min
Sos serowy roquefort
20 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Oliwa bazyliowa
20 min
Kremowy dressing francuski
10 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min
Sos holenderski
15 min