Urządzenia i Akcesoria
Sos majonezowy z chimichurri
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
300 g
Składniki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
50 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (1 duży pęczek)
-
30 g kolendry, świeżej (1 pęczek)
-
80 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
15 g czerwonego octu winnego
-
60 g oliwy z oliwek
-
50 g majonezu (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
502.1 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
1358.9 kJ /
324.8 kcal
Tłuszcz
33.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
6.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE BURGERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chimichurri
5 min
Oliwa cytrynowo-rozmarynowa
2 godz. 20 min
Jiaozi z wołowiną i porem
1 godz. 30 min
Pikantne aïoli
15 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Dressing orientalny
10 min
Sos z octu balsamicznego do pieczonych warzyw
40 min
Sos barbecue z whisky
50 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Dymny sos whisky
20 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Dressing do sałatki Cezar
5 min