Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 50 g natki pietruszki (1 duży pęczek)
- 30 g kolendry, świeżej (1 pęczek)
- 80 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 15 g czerwonego octu winnego
- 60 g oliwy z oliwek
- 50 g majonezu, wykonanego w TM
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 cały przepis
- Kalorie
- 4039 kJ / 964 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos salvitxada
1h 25min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1h 5min
Sos romesco
1h 25min
Naleśnikowy makaron
55min
Sos barbecue z whisky
50 Min
Empanadas z wołowiną
3h 40min
Burgery wołowe z kozim serem i chutneyem z czerwonej cebuli
1h 40min
Sos miodowo-musztardowy
10min
Burger DELUXE
2 Std. 15 Min
Burger wołowy
20min
Pita
2h 30min
Sos beszamelowy
15 Min