
Urządzenia i Akcesoria
Sos holenderski – 500 ml
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 g
Składniki
-
wody20 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
masła pokrojonego na kawałki350 g
-
żółtek8
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
722.2 kcal /
3023.8 kJ
Białko
9.6 g
Tłuszcz
76 g
Węglowodany
2.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
40.6 g
Sód
187.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY I KREMY
22 Przepisy
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos berneński
15 min
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 min
Beszamel – 1100 ml
15 min
Sos holenderski – 250 ml
15 min
Beszamel – 600 ml
15 min
Sos holenderski
15 min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1 godz.
Sos pomidorowy Aurora
20 min
Szparagi (sous-vide) z jajkami w koszulkach (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 10 min