Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g wody
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 350 g masła, pokrojonego na kawałki
- 8 żółtek
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 3023.8 kJ / 722.2 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Tłuszcz nasycony
- 40.6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 187.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos béarnaise
20 Min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1h
Szparagi z ziemniakami; Sos holenderski
45 Min
Szparagi z ziemniakami i sosem holenderskim
50min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Sos berneński
15 Min
Beszamel – 1100 ml
15 Min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 Min
Szybki sos beszamelowy
10 Min
Beszamel – 600 ml
15 Min
Sos beszamelowy
15 Min
Sos holenderski
15 Min