Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
TM6

Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler

4.7 (3 oceny)

Składniki

Vinaigrette

  • 140 g extra vergine olijfolie
  • 60 g witte azijn
  • 30 g citroensap
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 15 g ahornsiroop
  • 5 tl gedroogde basilicum
  • ½ tl zout, naar eigen smaak
  • ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak

Rode biet

  • 800 g rauwe rode bieten, in hun geheel, klein van formaat
  • 1110 g water
  • 115 g rucola
  • 225 g burrata
  • 2 el granaatappelpitten (opcjonalnie)
  • 2 el pecannoten, gehakt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1234.5 kJ / 295 kcal
Białko
8.2 g
Węglowodany
12.1 g
Tłuszcz
24.2 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
3.3 g
Sód
418.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy