Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinaigrette
- 140 g extra vergine olijfolie
- 60 g witte azijn
- 30 g citroensap
- 1 tl Dijon mosterd
- 15 g ahornsiroop
- 5 tl gedroogde basilicum
- ½ tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
Rode biet
- 800 g rauwe rode bieten, in hun geheel, klein van formaat
- 1110 g water
- 115 g rucola
- 225 g burrata
- 2 el granaatappelpitten (opcjonalnie)
- 2 el pecannoten, gehakt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 418.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rode bietensalade
10 min
Gestoomde Chinese groenten
Brak ocen
Thaise nachos
Brak ocen
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Margarita van komkommer en chilipeper
Brak ocen
Cashewnoten en groenten in pindasaus met rijst
45min
Warme aardappelen salade met de Peeler
Brak ocen
Burrito ontbijt
Brak ocen
Sous-vide octopussalade
Brak ocen
Cashew- en kokosmelk
10 min
Zeevruchtenstoofpot
1 godz. 5 min
Zalm en couscous pakjes, met zongedroogde tomaten
35 Min