Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinaigrette
- 140 g extra vergine olijfolie
- 60 g witte azijn
- 30 g citroensap
- 1 tl Dijon mosterd
- 15 g ahornsiroop
- 5 tl gedroogde basilicum
- ½ tl zout, naar eigen smaak
- ¼ tl gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
Rode biet
- 800 g rauwe rode bieten, in hun geheel, klein van formaat
- 1110 g water
- 115 g rucola
- 225 g burrata
- 2 el granaatappelpitten (opcjonalnie)
- 2 el pecannoten, gehakt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1234.5 kJ / 295 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 418.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Couscous van zeebarbeel met paprika
Brak ocen
Gezonde Miso kipnoedelsoep (Louise Keats)
30min
Matzeballen
Brak ocen
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Burgers van aardappelbeignets en spinazie
35min
Tarbot met salsasaus
Brak ocen
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45 min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30min
Hummus van rode biet
10min
Margarita van komkommer en chilipeper
Brak ocen
Mysterieuze soep
45 min