Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler

Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 porties

Składniki

Vinaigrette
  • extra vergine olijfolie
    140 g
  • witte azijn
    60 g
  • citroensap
    30 g
  • Dijon mosterd
    1 tl
  • ahornsiroop
    15 g
  • gedroogde basilicum
    5 tl
  • zout naar eigen smaak
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper naar eigen smaak
    ¼ tl
Rode biet
  • rauwe rode bieten in hun geheel, klein van formaat
    800 g
  • water
    1110 g
  • rucola
    115 g
  • burrata
    225 g
  • granaatappelpitten (opcjonalnie)
    2 el
  • pecannoten (opcjonalnie) gehakt
    2 el

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 418.1 mg
Białko 8.2 g
Kalorie 1234.5 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 12.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...