Roergebakken champignons
TM6

Roergebakken champignons

4.8 (12 ocen)

Składniki

  • 1000 g water
  • 300 g verse champignons, gemengd (bv. shiitake, koningsoester...), in plakjes
    lub 300 g verse champignons de Paris, in plakjes
  • 50 g olie
  • 80 g sjalotten, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g verse gember, in plakjes (2 mm)
  • 40 g lente-uien, in plakjes, en iets meer om af te werken
  • 1 ½ tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 5 - 6 lange rode chilipepers, gedroogd, Chinees (zie tip)
    lub 2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper (zie variant)
  • 1 tl water
  • 1 tl maïzena (zetmeel)
  • 60 g tamari saus
    lub 60 g sojasaus, licht
  • 40 g oestersaus
  • 1 tl groentebouillonpasta
    lub ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • 1 - 1 ½ el bruine suiker
    lub 1 - 1 ½ el suiker
  • ½ tl zout
  • 200 g jasmijnrijst
  • 100 g courgettes, in plakjes
  • 1 wortel (± 100 g), in julienne gesneden
  • 100 g Chinees koolblad, in plakjes
  • 80 g babymaïs uit blik, uitgelekt (opcjonalnie)
  • 80 g verse sojascheuten
  • geroosterde sesamolie, om te besprenkelen
  • sesamzaad, als afwerking

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
1686.1 kJ / 403 kcal
Białko
10.9 g
Węglowodany
62.3 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
4.9 g
Sód
1161.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy