Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon
TM6 TM5 TM31

Pizza met pompoenroom, gerookte Mozzarella en bacon

4.5 (2 oceny)

Składniki

Pizzadeeg

  • 240 g water
  • 5 g verse gist
  • 1 tl suiker
  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 400 g broodbloem
  • 1 tl zout

Pompoenroom

  • 500 g water
  • 400 g pompoen, geschild, in stukken (1-2 cm)
  • 1 snuifje knoflookpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper
  • 20 g extra vergine olijfolie

Topping

  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 200 g Scamorza, in plakjes (4-5 mm)
    lub 200 g gerookte kaas, in plakjes (4-5 mm)
  • 60 g bacon (gekookt), in plakjes
  • 25 g Parmezaanse kaas, in schilfers
  • 10 g creme van balsamicoazijn

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1473.3 kJ / 352.1 kcal
Białko
15.3 g
Węglowodany
41.3 g
Tłuszcz
13.9 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
1.6 g
Sód
396.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy