Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Deeg
- 400 g bloem
- 120 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk), kamertemperatuur
- 1 ei
- 50 g melk
- ½ tl zout
- 50 g water
Vulling
- 200 g prei dik gesneden
- 150 g rode paprika
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 ¾ tl zout
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 30 g olijfolie
- 100 g droge witte wijn
- 100 g spaanse tomatensaus (tomate frito)
- 500 g kalkoen, in stukken gesneden (2-3 cm), kunnen restjes gebruikt worden,
- 200 g gekookte ham in stukjes (2 cm) of blokjes gesneden
- 200 g gemengde groenten vers of bevroren, kunnen restjes zijn
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 2 eiwitten
- 2 eierdooiers
- Wartości odżywcze
- na 8 porties
- Kalorie
- 18229.2 kJ / 4356.9 kcal
- Białko
- 215.8 g
- Węglowodany
- 392 g
- Tłuszcz
- 203.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 96.7 g
- Błonnik
- 26.6 g
- Sód
- 7605.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Balletjes in Spaanse saus
55 min
Risotto bolognese
45 Min
Familie kip galette
1h 55 min
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30 min
Azteca taart
1h
Bibimbap burrito
45 Min
Tarbot met salsasaus
Brak ocen
Mini Fougasse
Brak ocen
Vanille-mascarpone parfait
2h 40min
Zalmsoufflé
1h
Arabische kip met couscous
45 Min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min