Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 200 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
- 125 g Soja Schnetzel, fein, nicht eingeweicht (z. B. von Alnatura)
- 200 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 200 g Schmand
- 200 g Kräuterschmelzkäse
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen, zum Bestreuen (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2826 kJ / 676 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1263 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Käse-Porree-Suppe
30min
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30min
Thai-Melonensuppe
4h
Lasagne-Eintopf
35min
Porree-Hackfleisch-Suppe
1h
Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews
2h 30min
Geflügelsalat mit Minz-Vinaigrette
1h
Cheese Fries
45min
Currywurstsuppe
40min