Low Meat Käse-Porree-Suppe
TM6 TM5

Low Meat Käse-Porree-Suppe

3.7 (47 ocen)

Składniki

  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Öl
  • 200 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
  • 125 g Soja Schnetzel, fein, nicht eingeweicht (z. B. von Alnatura)
  • 200 g Porree, in Ringen (5 mm)
  • 600 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 ½ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1 Prise Muskat
  • 200 g Schmand
  • 200 g Kräuterschmelzkäse
  • ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen, zum Bestreuen (optional)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2826 kJ / 676 kcal
Białko
48 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
43 g
Tłuszcz nasycony
26 g
Błonnik
9.5 g
Sód
1263 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy