Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs
TM6 TM5

Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs

4.0 (179 ocen)

Składniki

  • 150 g Porree, in Ringen (1 cm)
  • 250 g Staudensellerie, in Stücken (2 cm)
  • 15 g Öl
  • 50 g Mandelmehl
  • 350 g Ajvar
  • 600 g Wasser (siehe Tipp)
  • 1 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 geh. TL Oregano
  • 1 TL Paprika de la Vera
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 100 g Sahne
  • 400 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
    lub 400 g Lachsfilet, TK, aufgetaut, in Würfeln (2 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2071 kJ / 495 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
36 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
3.4 g
Sód
1122 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy