![Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/46fc208eb0ecb098cf653528259fc26a/Derivates/6b344018bd11a511521cd1c3ed069ba8e1f0a852.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 250 g Staudensellerie, in Stücken (2 cm)
- 15 g Öl
- 50 g Mandelmehl
- 350 g Ajvar
- 600 g Wasser (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 geh. TL Oregano
- 1 TL Paprika de la Vera
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Sahne
-
400
g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
lub 400 g Lachsfilet, TK, aufgetaut, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 1122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ofenfisch mit Gemüse
50 min
Wolfsbarsch mit Bouillon-Gemüse
3h 30min
Rosenkohlcremesuppe
45min
Gedeckte Waldpilz-Tarte
1h 45min
Bananen-Curry-Sauce mit Hähnchenbrust
1h 20 min.
Hähnchen-Zucchini-Erbsen-Puffer mit Gurkensalat
1 godz. 30 min
Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps
45min
Rotkohlcremesuppe
40 Min
Überbackene Rindfleisch-Fajita
45min
Linsen-Pilz-Suppe
1 godz.
Gurken-Lachs-Ragout
30 min.
Ungarische Pilzsuppe
30 min.