Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)

Dill-Gemüse-Suppe (Zupa koperkowa)

4.5 435 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Dill (ca. 30 g), abgezupft
    2 Bund
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Petersilienwurzel in Stücken (siehe Tipp)
    80 g
  • Knollensellerie in Stücken
    80 g
  • Porree in Ringen
    60 g
  • Kartoffeln in Stücken
    200 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Wasser
    1200 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Pimentkörner
    2
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Liebstöckel, getrocknet
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Knöpfle, getrocknet (siehe Tipp)
    100 g
  • Sahne
    60 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 181 kcal / 758 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 21 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...