Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Bund Dill (ca. 30 g), abgezupft
- 150 g Möhren, in Stücken
- 80 g Petersilienwurzel, in Stücken (siehe Tipp)
- 80 g Knollensellerie, in Stücken
- 60 g Porree, in Ringen
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- 30 g Butter, in Stücken
- 1200 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Pimentkörner
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Liebstöckel, getrocknet
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Knöpfle, getrocknet (siehe Tipp)
- 60 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 758 kJ / 181 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Hirse-Eintopf mit Hähnchen
45 Min
Buchweizen-Gemüse-Eintopf
30 Min
Risoni-Gemüse-Suppe mit Hähnchen
45 Min
Kartoffeleintopf mit Champignons
1 Std.
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Winter-Weißkohlsuppe mit Bratwurstklößchen
1 Std.
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min
Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)
4 Std. 30 Min
Polnisches Sauerkrautgericht (Bigos)
1 godz. 35 min