Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Knoblauchzehen
- 50 g Öl
- 250 g Hähnchenbrust, in Würfeln (ca. 3 cm), trocken getupft
- 50 - 60 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Möhren, in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Kartoffeln, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 150 g Sauerkraut, aus der Dose, abgetropft
- 1 EL Kurkuma, gemahlen
- 240 g weiße, große Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 220 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsing-Eintopf
40 min
Wintersuppe
1j
Griechische Bohnensuppe (Fasolada)
30 min
Hähnchen-Lasagne-Suppe mit Bohnen
50 menit
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 min
Griechische Rindfleischsuppe (Kreatosoupa)
1j 30 menit
Puten-Gemüse-Eintopf
45 Min
Rinder-Cholent mit Winter-Gemüse
4h 20 min
Ungarische Pilzsuppe
30 min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kartoffeln
50 menit
Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs
35 Min
Irischer Lammeintopf
3h 30min