Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Möhren-Quark-Dip
- 125 g Möhren, in Stücken
- 1 TL Dukkah (siehe Tipp)
-
1
Bund Koriander, abgezupft
lub 1 Bund Petersilie, abgezupft - 5 TL Sesamöl
- ½ TL Salz
-
500
g Magerquark
lub 500 g Quark, 40% Fett - ¼ TL Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 1 EL Zitronensaft
Avocado-Dip
- 4 EL Limettensaft
- 2 Avocados, groß, reif, in Stücken
- 250 g körniger Frischkäse
- 4 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
-
1
TL Meersalz, grob
lub 1 TL Salz - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Pfeffer
Pellkartoffeln und Fertigstellung
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1400 g Drillinge
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3256 kJ / 778 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 224 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quetschkartoffeln mit Quark-Dip
1h 10min
Kartoffelsalat mit Mayonnaise und Eiern
1h 30min
Reis-Bowl mit gekochten Eiern
45min
Pellkartoffeln mit Mojo-Quark
50min
Low Meat Bolognese
1h
Zitronen-Wermuth-Vinaigrette mit Ofengemüse
1h
Geflügelsalat mit Minz-Vinaigrette
1h
Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50min
Gurkensalat
10 min
Bubble and Squeak
1h 20 min
Rosenkohl mit Parmesansauce und Kartoffeln
1h
Pellkartoffeln mit Ricotta-Avocado-Dip
50min