Urządzenia i Akcesoria
Bunter Graupensalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Perlgraupen mittel250 g
-
Öl15 g
-
Salz1 ½ TL
-
Radieschen in dünnen Scheiben100 g
-
Mais klein (Abtropfgew. 140 g), abgetropft1 Dose
-
Salatgurke entkernt, in Würfeln (2 cm)½
-
Cherry-Tomaten bunt, halbiert150 g
-
Feta grob zerbröselt50 g
-
Schnittlauch in feinen Röllchen1 Bund
-
Knoblauchzehe (optional)1
-
Joghurt, 3,5% Fett200 g
-
Senf10 g
-
Honig10 g
-
Essig15 g
-
Zitronensaft10 g
-
Pfeffer½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
9 g
Kalorie
1083 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterraner Graupensalat
50 min
Mediterraner Sonnenweizensalat
45 min
Weizen-Ofengemüse-Salat
1 godz.
Mediterraner Dinkel-Salat
30 min
Thunfisch-Salat mit Bulgur und Kidneybohnen
45 min
Kichererbsensalat
35 min
Lauwarmer Sonnenweizen-Salat
30 min
Pesto-Weizen-Salat
30 min
Couscous-Gemüse-Salat
35 min
Risonisalat mit Cannellini-Bohnen
45 min
Quinoa-Tabouleh
40 min
Chinakohl-Salat
15 min