Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay sauce
- 40 g raw unsalted peanuts
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp oil
- 2 - 3 tsp sambal oelek, to taste
- 240 g coconut milk
- 1 ½ tbsp raw sugar
- 1 ½ tsp tamarind paste (see Tips)
- 30 g fish sauce
Coconut rice and chicken
- 300 g jasmine rice
- 700 g water
- 1 garlic clove, roughly chopped
- 160 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 500 g chicken thigh fillets, cut into pieces (1-2 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Salad
- ¼ red onion, cut into small pieces (5 mm)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into slices
- ½ tsp salt
- water, to cover
- 150 g raw cashews
- 250 g red cabbage, cut into slices
- 1 bunch fresh coriander (approx. 30 g), leaves and stalks, roughly chopped
- 1 carrot, cut into pieces (1-2 cm)
- ½ red capsicum, deseeded and cut into pieces (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2901 kJ / 693.4 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 64.6 g
- Tłuszcz
- 36.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 1194.2 mg
Alternatywne przepisy
Satay noodle salad
35 min
Coconut poached chicken salad
45min
Sticky sesame chicken
40min
Chiang Mai noodles
25 min
Sticky chicken
24h 35min
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Hoisin pork bowl
30min
Thai beef salad
1h 15min
Pulled pork with apple and fennel salad
2h 45min
Asian chicken noodle salad
45min
Orange sesame chicken with broccoli and noodles
45min
Korean barbecue chicken with rice
45min