
Urządzenia i Akcesoria
Pasta alla puttanesca
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions
Składniki
-
Parmesan cheese shaved, for garnishing
-
garlic cloves2
-
fresh long red chilli deseeded if preferred1
-
extra virgin olive oil40 g
-
canned chopped tomatoes (see Tips)400 g
-
tomato paste2 tbsp
-
pickled capers1 tbsp
-
anchovy fillets5
-
pitted Kalamata olives100 g
-
dried oregano2 pinches
-
water850 g
-
dried spaghetti broken into halves500 g
-
sea salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
fresh flat-leaf parsley leaves only, for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
463.5 kcal /
1946.5 kJ
Białko
17.4 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
60.4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
682.2 mg