Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tbsp pickled capers
- 5 anchovy fillets
- 100 g pitted Kalamata olives
- 2 pinches dried oregano
- 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.5 kJ / 463.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 682.2 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Arrabbiata sauce
20 min
Minestrone
40min
Freekeh and broad bean salad
2h 30 min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30min
Pasta with fennel and tomato sauce
40min
Pasta primavera
1h
Pasta e fagioli
26 godz.
Vegetable lasagne
1h 35 min