Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Parmesan cheese, shaved, for garnishing
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 40 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes (see Tips)
- 2 tbsp tomato paste
- 1 tbsp pickled capers
- 5 anchovy fillets
- 100 g pitted Kalamata olives
- 2 pinches dried oregano
- 850 g water
- 500 g dried spaghetti, broken into halves
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1946.5 kJ / 463.5 kcal
- Białko
- 17.4 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 682.2 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 Min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1h
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40 Min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35 Min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Pizza dough with a trio of toppings
2 Std. 10 Min
Melanzane parmigiana
2h 5 min
Israeli couscous salad
1h
Beetroot risotto
35 Min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 godz. 25 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 Min