Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 300 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- ½ tsp ground black pepper
- water, for boiling pasta
- 1 tsp salt
- 5 anchovy fillets in oil, drained
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g fresh ravioli pasta (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1828.4 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1178.9 mg
Alternatywne przepisy
Tortellini soup
20min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 godz.
Asparagus risotto
40min
Beetroot soup with herb dumplings
1h 10min
Spinach and artichoke penne
1h 5 min
Pancetta, pine nut and ricotta pappardelle
35min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Pasta primavera
1 godz.
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 godz. 15 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Broccoli and three cheese pasta bake
40min