Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 300 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- ½ tsp ground black pepper
- water, for boiling pasta
- 1 tsp salt
- 5 anchovy fillets in oil, drained
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g fresh ravioli pasta (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1828.4 kJ / 435.4 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1178.9 mg
Alternatywne przepisy
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Broccoli and three cheese pasta bake
40min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Mushroom risotto
30 Min
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1 Std.
Spinach and artichoke penne
1h 5 min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 Min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min