
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan cheese cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 garlic clove
- 50 g olive oil
- 300 g zucchini cut into pieces (2 cm)
- ½ tsp ground black pepper
- water for boiling pasta
- 1 tsp salt
- 5 anchovy fillets in oil drained
- 2 sprigs fresh basil leaves only
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g fresh ravioli pasta (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 435.4 kcal / 1828.4 kJ
- Białko
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Węglowodany
- 28.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Sód
- 1178.9 mg