Red pesto chicken salad (Skinnymixers)

Red pesto chicken salad (Skinnymixers)

4.7 370 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Red pesto
  • semi sun-dried tomatoes
    85 g
  • macadamia nuts (see Tips)
    25 g
  • olive oil
    20 g
  • Parmesan cheese (see Tips)
    15 g
  • garlic clove
    1
  • roasted whole red pepper strips
    15 g
  • tomato paste
    1 tsp
  • fresh basil leaves only
    10 - 20 g
  • pitted Kalamata olives (optional)
    10 g
  • Greek-style natural yoghurt (see Tips)
    30 g
  • balsamic vinegar
    2 tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
Salad
  • baby red potatoes cut into thick slices (1 cm - see Tips)
    500 g
  • chicken breast fillet cut into cubes (approx. 3 cm)
    500 - 700 g
  • water
    500 g
  • fresh baby spinach
    60 g
  • macadamia nuts chopped, to serve
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 526.6 mg
Białko 31.9 g
Kalorie 1352.1 kJ / 321.9 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...