Harissa lamb with green couscous

Harissa lamb with green couscous

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 portions

Składniki

  • couscous
    100 g
  • olive oil
    20 g
  • hot water
    680 g
  • salt
    1 ¼ tsp
  • fresh mint leaves only
    2 sprigs
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • shelled unsalted pistachio nuts
    30 g
  • red onion cut into 6 wedges, segments separated
    80 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground paprika
    ½ tsp
  • lamb rump steak trimmed and cut into pieces ( 4 cm)
    300 - 400 g
  • harissa paste to taste (see Tip)
    ½ - 1 tbsp
  • Dutch carrots trimmed and cut into halves lengthways
    4 - 5
  • spring onion/shallot trimmed and cut into thin slices (5 mm)
    1
  • honey to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1597.6 mg
Białko 39.6 g
Kalorie 3957.6 kJ / 945.9 kcal
Tłuszcz 64.4 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 23 g
Węglowodany 51.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...