Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g frozen green beans, cut into bite-size pieces (see Tips)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 40 g peanut oil
- 1 brown onion, cut into halves
- 200 g Massaman curry paste
- 700 g gravy beef, cut into cubes (4 cm)
- 270 g coconut cream
- 4 cardamom pods, bruised
- 400 g potatoes, cut into cubes (4-5 cm)
- 70 g roasted unsalted peanuts
- 2 tbsp fish sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3732.8 kJ / 888.8 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 53.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 17.6 g
- Sód
- 3232.2 mg
Alternatywne przepisy
Lamb korma
4 Std.
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min
Quick massaman beef curry
40min
Beef ragu
1 Std. 25 Min
Chicken and cashews
55min
Shepherd's pie
55min
Curried sausages and lentils
1 Std.
Easy satay chicken
40min
Quick chicken curry
35 Min
Fragrant curried mince with tomato salad
40min
Thai green chicken curry
30 Min
Thai red chicken curry
30 Min