Beef and potato massaman curry

Beef and potato massaman curry

4.2 170 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • frozen green beans cut into bite-size pieces (see Tips)
    200 g
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • peanut oil
    40 g
  • brown onion cut into halves
    1
  • Massaman curry paste
    200 g
  • gravy beef cut into cubes (4 cm)
    700 g
  • coconut cream
    270 g
  • cardamom pod bruised
    4
  • potatoes cut into cubes (4-5 cm)
    400 g
  • roasted unsalted peanuts
    70 g
  • fish sauce
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 3232.2 mg
Białko 57 g
Kalorie 3732.8 kJ / 888.8 kcal
Tłuszcz 53.3 g
Błonnik 17.6 g
Tłuszcz nasycony 20.5 g
Węglowodany 37.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...