Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g fresh oyster mushrooms
- 540 g coconut milk
- 60 g water
- 1 tbsp red curry paste (see Tip)
- 1 tsp fish sauce
- 20 medium raw prawns, peeled with tails intact
- 100 g vermicelli noodles, broken into halves
- fresh bean sprouts, for garnishing
- micro herbs, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1759.1 kJ / 418.8 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 834.7 mg
Alternatywne przepisy
Nasi goreng
40 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 Min
Chicken meatballs with coconut rice
35 Min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 Min
Prawn and noodle stir-fry
25 Min
Hearty seafood chowder
45 min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min
Tom kha prawns
25 Min
Coconut fish curry
1 Std. 10 Min
Prawn and chicken laksa
40 min
Hearty seafood chowder
1 godz.
Garlic prawns
25 Min