Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 50 g fresh oyster mushrooms
- 540 g coconut milk
- 60 g water
- 1 tbsp red curry paste (see Tip)
- 1 tsp fish sauce
- 20 medium raw prawns, peeled with tails intact
- 100 g vermicelli noodles, broken into halves
- fresh bean sprouts, for garnishing
- micro herbs, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1759.1 kJ / 418.8 kcal
- Białko
- 25.1 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 834.7 mg
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25 min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45 min
Prawn and noodle stir-fry
25 min
Chicken and prawn noodles
30 min
Sweet tamarind fish with mixed vegetables
40 min
Pad Thai noodles with prawns
30 min
Chilli crab pasta
35 min
Mussels in turmeric and ginger broth
20 min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1 godz. 30 min
Tom kha prawns
25 min