Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 2 tbsp cornflour
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into slices (1 x 6 cm)
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to taste
- fresh long red chilli, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015.3 kJ / 479.8 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1158.9 mg
Alternatywne przepisy
Thai red pork curry
35min
Quick massaman beef curry
40 min
Thai green chicken curry
30min
Easy satay chicken
40 min
Beef and potato massaman curry
2sa 10 dk
Prawn and chicken laksa
40 min
Butter chicken
55 Min
Thai red curry paste
15min
Chicken pad thai
55 Min
Chilli beef with lemon feta
30min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Thai chilli chicken and basil
30min