Thai red chicken curry

Thai red chicken curry

4.6 504 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Thai red curry paste
    80 - 100 g
  • coconut milk
    400 g
  • canned bamboo shoots cut into slices
    220 g
  • cornflour
    2 tbsp
  • fresh kaffir lime leaves
    3
  • skinless chicken thigh fillets cut into slices (1 x 6 cm)
    600 g
  • palm sugar or light brown sugar
    30 g
  • fish sauce
    2 tbsp
  • frozen green peas
    100 g
  • broccoli cut into florets
    100 - 200 g
  • fresh Thai basil leaves only, to taste
    20
  • fresh long red chilli cut into thin slices, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 479.8 kcal / 2015.3 kJ
Białko 34.9 g
Tłuszcz 30.1 g
Węglowodany 14.2 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 1158.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...