Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 220 g canned bamboo shoots, cut into slices
- 2 tbsp cornflour
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 600 g skinless chicken thigh fillets, cut into slices (1 x 6 cm)
- 30 g palm sugar or light brown sugar
- 2 tbsp fish sauce
- 100 g frozen green peas
- 100 - 200 g broccoli, cut into florets
- 20 fresh Thai basil, leaves only, to taste
- fresh long red chilli, cut into thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2015.3 kJ / 479.8 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1158.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken pad thai
55min
Thai red pork curry
35min
Prawn and chicken laksa
40min
Easy satay chicken
40min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Thai red curry paste
15min
Creamy coconut chicken curry
30min
Thai chilli chicken and basil
30min
Quick massaman beef curry
40min
Mongolian lamb hot pot
3 Std. 25 Min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Thai green chicken curry
30min