Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g coconut cream
- 60 g Thai green curry paste (see Tips)
- 500 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3 cm)
- 30 - 50 g fish sauce, to taste
- 1 tsp palm sugar
- 250 - 300 g fresh mixed mushrooms (i.e. shiitake, button, field), cut into bite-sized pieces or slices
- 80 g canned bamboo shoots, drained
- 7 fresh kaffir lime leaves
- fresh Thai basil leaves or coriander leaves, for garnishing
- fresh long green chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into thin slices (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1383 kJ / 329.3 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1848.9 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40 min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Thai red pork curry
35 min
Lamb saag
1 godz. 30 min
Lamb korma
4h
Prawn and chicken laksa
40 min
Thai green curry paste
10 Min
Coconut lamb curry
2 Std.
Thai red chicken curry
30 min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Coconut fish curry
1h 10 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min