Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g basmati rice
- 1000 g water, plus extra for soaking
- 300 g brown onion, cut into quarters
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 sprigs fresh coriander stalks and roots (see Tips), and leaves for garnishing
- 50 g ghee
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 800 g skinless chicken thigh fillets
- 400 g canned chopped tomatoes
- 3 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g natural yoghurt
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 tsp salt
- 1 - 2 dried red chillies, to taste (optional)
- 6 cardamom pods, crushed (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2149 kJ / 511.7 kcal
- Białko
- 41.7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 748.3 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40 min
Curried sausages and lentils
1h
Chicken and cashews
55 min
Butter chicken
55 min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Chicken and sweet corn soup
30 Min
Quick chicken curry
35min
Easy satay chicken
40 min
Shepherd's pie
55 min
Creamy coconut chicken curry
30 Min
Chicken korma
45min
Chicken and almond stir-fry
30 Min